default_mobilelogo

25 maart 2017 werd er door de Kaaimannen de toertocht Gent - Wevelgem gereden. Dit is een Vlaamse WorldTour-klassieker met naam en faam in binnen- en buitenland. Deze prachtige tocht 'In Flanders Fields' is een absolute 'must-do' voor de echte wielerfanaat. De route loopt door het gebied waar in de eerste Wereldoorlog hard gevochten is. Je komt dan ook langs de vele oorlogsmonumenten. 

Vroeg in de ochtend gingen de volgende Kaaimannen op pad. Er was ingeschreven voor de 135 km door Michiel Leenders, Jeroen Bogers, Tim Melisse, Jean-Paul van Geel, Marcel Vernooys en Mart Hofmans. De week ervoor waren alle Kaaimannen voorzien van een nieuwe huid en dus stond iedereen in het nieuw aan de streep.Het was een mooie zonnige dag, met wel een straffe wind uit het oosten. Parcours ging eerst naar het westen, zodat de beentjes eerst rustig warm gereden konden worden. Het parcours ging rustig op en neer en tot de eerste pauze werd er nog weinig van de Kaaimannen gevergd.Hierna werd het wel anders, de klimmetjes werden venijniger met als klapstuk de Kemmelberg. Hier werd er flink afgezien, maar iedere Kaaiman viel deze prooi aan en kwam boven. Tijdens de afdaling werd er één Kaaiman wel erg overmoedig, met als gevolg dat hij rechtdoor het weiland inreed. Dit natuurlijk tot grote hilariteit van de andere rijders. Gelukkig bleef hij overeind.

Na de laatste pauze kwamen de zogenaamde Plugstreets aan bod. Dit zijn onverharde stroken, waar de MTB skills van iedereen goed van pas kwamen. Door het droge parcours was het wel stofhappen, maar je wilt niet weten hoe we eruit hadden gezien wanneer het had geregend. Het parcours ging nu richting het oosten en zo werd de krachtige wind de grootste vijand. Het tempo lag al lekker hoog en er werd flink gebikkeld door de mannen. Toch kwam er nog een groep voorbij. Dit lieten de Kaaimannen zoals gewoonlijk niet gebeuren, dus werd het gat weer dichtgereden en ging het tempo nog verder omhoog. Het leek wel 'KOERS'. De laatste 30 kilometer werd in een recordtempo afgelegd en we kwamen dan ook redelijk afgepeigerd terug in Wevelgem. Daarna werd er ook hier natuurlijk op traditionele wijze afgesloten. Weer een klassieker die kan worden afgevinkt.Jean-Paul van Geel

Sponsoren:

            

Vrienden van De Kaaimannen: