default_mobilelogo

Op zondag 17 maart kunnen liefhebbers van off-road fietsen weer genieten van een unieke Stads Mountainbike toertocht door Roosendaal. Ook dit jaar loopt de route weer over de WielerExperience Roosendaal. De toertocht, die voor de 8e keer wordt georganiseerd door wieler- en ontspanningsvereniging De Kaaimannen uit Roosendaal, kan met een mountainbike of cyclocross fiets worden verreden. Veel wielerclubs organiseren in de wintermaanden een toertocht over vaste routes in de bossen. Daarmee lijken deze tochten vaak veel op elkaar. De Kaaimannen weten als enige een toertocht uit te zetten die grotendeels binnen de stadsgrenzen wordt verreden.


De Stads Mountainbike toertocht wordt grotendeels verreden in de stad, maar gaat desondanks voor 80% over onverharde paadjes. Ook is een deel van de mountainbikeroute in Nispen opgenomen in de toertocht. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. De Kaaimannen zetten een route uit van ongeveer 30 en 45 kilometer.

De start, tussen 8.00 en 10.00 uur, is voor alle afstanden vanuit Café De Veestallen, Kade 65 in Roosendaal. Deelnemers betalen 5 euro, waarbij een deel van de eindopbrengst wordt geschonken aan een mooi doel. Na afloop is er voor de deelnemers de gelegenheid om de fiets schoon te laten spuiten en deze in een bewaakte fietsenstalling te stallen, terwijl bij de Veestallen nog van een welverdiend drankje en hapje kan worden genoten.

Van de deelnemers aan het evenement kunnen foto's en of videobeelden worden gemaakt voor promotionele doeleinden.

Shirtsponsoren:

Vrienden van De Kaaimannen: