default_mobilelogo
"Na inspanning, ontspanning!"

Laatste Kaaimannen nieuws

Goed doel City MTB Toertocht 2019

Lees meer.....

Foto's City MTB TT 2019


Lees meer.....

 

Gallerij

City MTB Toertocht 17 maart

Lees meer.....

Even voorstellen

Wij zijn een groep met fiets enthousiastelingen van diverse niveaus. Rond 1996 begonnen als een kleine vrienden club op de mountainbike en ondertussen uitgegroeid tot een club met +/- 40 leden verdeeld over 2 disciplines van de wielersport.

Iedere zondag wordt er rond 09:00 uur vertrokken vanaf Talentencentrum Zuidwest Nederland, Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 3, 4707 RA Roosendaal. In het winterseizoen voornamelijk op de mountainbike voor eigen ritten of MTB-toertochten in de regio. Hoogtepunt van ons MTB-seizoen is onze eigen City MTB Toertocht: Een MTB toertocht in maart met veel deelnemers over ca. 25 of ca. 45 kilometer die je op de mooiste plekjes in en om Roosendaal brengt waar je normaal nooit komt.

In het voorjaar splitst de groep zich op in een weg- en bosploeg. Naast de wekelijkse trainingen en regionale toertochten, kiest de wegploeg elk jaar een aantal uitdagingen. Zo gaan een aantal Kaaimannen ook dit jaar weer klassiekers als Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik rijden. In de zomer gaan er ook weer Kaaimannen de beroemde Stelvio-pas in Zuid-Tirol beklimmen en nemen we net ook weer deel aan de Volksronde in Roosendaal. In september nemen we met een team Kaaimannen deel aan ColSensation, een evenement van Stichting Team Doelbewust, en gaat we een aantal keren naar de top van de Mont Ventoux klimmen om de strijd tegen kanker te steunen.

Zowel voor mountainbikers als wegfietsers bieden de Kaaimannen dus genoeg activiteiten om van fietsen te genieten. Vooral genieten van de wielersport is de drijfveer voor onze club. Ben je ook fietsfanaat en lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij onze vereniging, neem dan beslist ook even een kijkje.

Bedankt voor je bezoek aan onze site!
Mijn naam is Guus Weisscher en ik ben 27 jaar gelukkig getrouwd met Sandra. We hebben twee kinderen die beiden buitenshuis studeren, en een Schotse herder die ons overal vergezelt. Naast mijn werk mag ik graag wandelen, vakantie vieren, fotograferen, tuinieren, film kijken en natuurlijk fietsen.

Dat laatste doe ik nu een jaar of 20 en ging voornamelijk met vrienden of alleen op pad. Drie jaar geleden kwam ik ter voorbereiding op Colsensation 2012 in de wegploeg van de Kaaimannen terecht. Dat was toch wel wat anders dan op het gemakje al lullend de kilometers asfalt opeten. Al snel hing mijn tong op mijn stuur en kwam er van ouwehoeren niet zo veel. Als het te langzaam ging nam Theo de kop over en schakelde een tandje bij. Maar goed dat had toch ook wel wat en ik kreeg toen voor het eerst de gedachte me bij de wegploeg aan te sluiten. Dat kwam er toen niet van omdat ik het tempo stiekem toch wat te hoog vond.

Eind 2012 de racefiets ingeruild voor een MTB en het bos in. Jaren opgezien tegen het wekelijks schoonspuiten en onderhouden van mijn bosfiets maar dat wende snel. Jaarlijkse doelen stellen, meedoen aan toertochten en blijven fietsen. Met een zittend beroep (ICTer bij de Mandemakers Groep -ja, van de keukens, sanitair en meubelen-) is bewegen een must.

Na afgelopen jaren de Ventoux en de Stelvio te hebben bedwongen gaan we dit jaar in juni o.a. de col de Nivolet bestormen. Milder dan de Ventoux en Stelvio maar net zo schitterend qua omgeving. Het leuke van een MTB is dat je ook off road kunt fietsen :-), en dat gaan we dan ook doen. Aan de Italiaanse zijde van de Matterhorn liggen mooie MTB tracks waar we er één of twee van willen uitproberen.

Eind vorig jaar nodigde Carlo (oud Norbertaan) me uit eens mee te fietsen met de bosploeg. . De zangtalenten van Iedereen-wist-het-Fons, die ik in diverse youtube filmpjes voorbij had zien komen, kon ik nu aan den lijve meemaken en ik was meteen verkocht. Ben gelijk lid geworden en geen haar op mijn hoofd (...) heeft er spijt van. Gezellige mensen die weten waar ze mee bezig zijn (althans zo lijkt het toch :-) ), mooie tochten met Niels en/of Frank voorop, gezamenlijk meedoen aan toertochten (met als hoogtepunt tot nu toe de lichtjestocht in Esbeek), en niet te vergeten de après-fiets bij M&M. Op naar een lange Kaaiman-carriere!

 

Terug 

Shirtsponsoren:

Vrienden van De Kaaimannen: