default_mobilelogo
"Na inspanning, ontspanning!"

Laatste Kaaimannen nieuws

Goed doel City MTB Toertocht 2019

Lees meer.....

Foto's City MTB TT 2019


Lees meer.....

 

Gallerij

City MTB Toertocht 17 maart

Lees meer.....

Even voorstellen

Wij zijn een groep met fiets enthousiastelingen van diverse niveaus. Rond 1996 begonnen als een kleine vrienden club op de mountainbike en ondertussen uitgegroeid tot een club met +/- 40 leden verdeeld over 2 disciplines van de wielersport.

Iedere zondag wordt er rond 09:00 uur vertrokken vanaf Talentencentrum Zuidwest Nederland, Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 3, 4707 RA Roosendaal. In het winterseizoen voornamelijk op de mountainbike voor eigen ritten of MTB-toertochten in de regio. Hoogtepunt van ons MTB-seizoen is onze eigen City MTB Toertocht: Een MTB toertocht in maart met veel deelnemers over ca. 25 of ca. 45 kilometer die je op de mooiste plekjes in en om Roosendaal brengt waar je normaal nooit komt.

In het voorjaar splitst de groep zich op in een weg- en bosploeg. Naast de wekelijkse trainingen en regionale toertochten, kiest de wegploeg elk jaar een aantal uitdagingen. Zo gaan een aantal Kaaimannen ook dit jaar weer klassiekers als Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik rijden. In de zomer gaan er ook weer Kaaimannen de beroemde Stelvio-pas in Zuid-Tirol beklimmen en nemen we net ook weer deel aan de Volksronde in Roosendaal. In september nemen we met een team Kaaimannen deel aan ColSensation, een evenement van Stichting Team Doelbewust, en gaat we een aantal keren naar de top van de Mont Ventoux klimmen om de strijd tegen kanker te steunen.

Zowel voor mountainbikers als wegfietsers bieden de Kaaimannen dus genoeg activiteiten om van fietsen te genieten. Vooral genieten van de wielersport is de drijfveer voor onze club. Ben je ook fietsfanaat en lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij onze vereniging, neem dan beslist ook even een kijkje.

Bedankt voor je bezoek aan onze site!
Ik ben Ed Koevoets, werkzaam als Information Security Officer en Privacy Officer in het Bravis ziekenhuis. Net als Guus zit ik heel de dag op mijn krent.

Sporten is een onderdeel van mijn levensstijl. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij voetbalvereniging Alliance. Jaren later ben ik me gaan verdiepen in vechtsporten. Ik ben heel lang leerling geweest van Jan Knobel (sr). Tijdens deze periode heb ik met enkele sportvrienden karateschool SAN opgericht. Daar had ik de functie van secretaris en karateleraar. Een vervelende blessure maakte een eind aan deze ‘carrière’. Ik kreeg last van mijn knieën.

Na een MRI scan en een scopie van de knie, vertelde de orthopeed mij dat ik mijn knieën niet meer zwaar mocht belasten. Zwemmen en fietsen mocht nog wel. Het skiën wat ik wekelijks bij Egoski in Bergen op Zoom deed, mocht maar ging uiteindelijk ook niet meer. Dan gaan we maar fitnessen. Verschillende sportscholen heb ik bezocht en uiteindelijk sport ik nu bij Kroevensport.

In 2011 heb ik een mountainbike gekocht en sindsdien trok ik in mijn eentje het bos in. Ik vond het leuk en het was volgens de orthopeed goed voor mijn knieën. Tijdens mijn ritjes en ook tijdens de tourtochten zie je mountainbikers gezamenlijk, in verenigingsverband,  met elkaar optrekken. Het zag er gezellig uit! Ik heb toen verschillende keren gedacht: ‘Ik moet mij ook eens aansluiten bij zo’n club’.

In december 2014 was het zover, ik heb contact gelegd met de secretaris van de Kaaimannen met de vraag of ik een keer mocht proefrijden. Dat was geen probleem. De eerste rit was verschrikkelijk. Mijn conditie bleek, ten opzichte van de doorgewinterde kaaimannen, gewoon slecht. Maar ik werd goed opgevangen door Christel. Zij vertelde mij ‘we laten nooit een Kaaiman alleen achter’. Dit was een fijn gevoel. Mijn conditie is duidelijk vooruit gegaan en ik wil geen zondag overslaan.

Op naar een lange Kaaiman-carriere!

 

Terug 

Shirtsponsoren:

Vrienden van De Kaaimannen: