default_mobilelogo
"Na inspanning, ontspanning!"

Laatste Kaaimannen nieuws

Goed doel City MTB Toertocht 2019

Lees meer.....

Foto's City MTB TT 2019


Lees meer.....

 

Gallerij

City MTB Toertocht 17 maart

Lees meer.....

Even voorstellen

Wij zijn een groep met fiets enthousiastelingen van diverse niveaus. Rond 1996 begonnen als een kleine vrienden club op de mountainbike en ondertussen uitgegroeid tot een club met +/- 40 leden verdeeld over 2 disciplines van de wielersport.

Iedere zondag wordt er rond 09:00 uur vertrokken vanaf Talentencentrum Zuidwest Nederland, Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 3, 4707 RA Roosendaal. In het winterseizoen voornamelijk op de mountainbike voor eigen ritten of MTB-toertochten in de regio. Hoogtepunt van ons MTB-seizoen is onze eigen City MTB Toertocht: Een MTB toertocht in maart met veel deelnemers over ca. 25 of ca. 45 kilometer die je op de mooiste plekjes in en om Roosendaal brengt waar je normaal nooit komt.

In het voorjaar splitst de groep zich op in een weg- en bosploeg. Naast de wekelijkse trainingen en regionale toertochten, kiest de wegploeg elk jaar een aantal uitdagingen. Zo gaan een aantal Kaaimannen ook dit jaar weer klassiekers als Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik rijden. In de zomer gaan er ook weer Kaaimannen de beroemde Stelvio-pas in Zuid-Tirol beklimmen en nemen we net ook weer deel aan de Volksronde in Roosendaal. In september nemen we met een team Kaaimannen deel aan ColSensation, een evenement van Stichting Team Doelbewust, en gaat we een aantal keren naar de top van de Mont Ventoux klimmen om de strijd tegen kanker te steunen.

Zowel voor mountainbikers als wegfietsers bieden de Kaaimannen dus genoeg activiteiten om van fietsen te genieten. Vooral genieten van de wielersport is de drijfveer voor onze club. Ben je ook fietsfanaat en lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij onze vereniging, neem dan beslist ook even een kijkje.

Bedankt voor je bezoek aan onze site!

Op zondag 17 maart kunnen liefhebbers van off-road fietsen weer genieten van een unieke Stads Mountainbike toertocht door Roosendaal. Ook dit jaar loopt de route weer over de WielerExperience Roosendaal. De toertocht, die voor de 8e keer wordt georganiseerd door wieler- en ontspanningsvereniging De Kaaimannen uit Roosendaal, kan met een mountainbike of cyclocross fiets worden verreden. Veel wielerclubs organiseren in de wintermaanden een toertocht over vaste routes in de bossen. Daarmee lijken deze tochten vaak veel op elkaar. De Kaaimannen weten als enige een toertocht uit te zetten die grotendeels binnen de stadsgrenzen wordt verreden.


De Stads Mountainbike toertocht wordt grotendeels verreden in de stad, maar gaat desondanks voor 80% over onverharde paadjes. Ook is een deel van de mountainbikeroute in Nispen opgenomen in de toertocht. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. De Kaaimannen zetten een route uit van ongeveer 30 en 45 kilometer.

De start, tussen 8.00 en 10.00 uur, is voor alle afstanden vanuit Café De Veestallen, Kade 65 in Roosendaal. Deelnemers betalen 5 euro, waarbij een deel van de eindopbrengst wordt geschonken aan een mooi doel. Na afloop is er voor de deelnemers de gelegenheid om de fiets schoon te laten spuiten en deze in een bewaakte fietsenstalling te stallen, terwijl bij de Veestallen nog van een welverdiend drankje en hapje kan worden genoten.

Van de deelnemers aan het evenement kunnen foto's en of videobeelden worden gemaakt voor promotionele doeleinden.

Shirtsponsoren:

Vrienden van De Kaaimannen: