default_mobilelogo
"Na inspanning, ontspanning!"

Laatste Kaaimannen nieuws

Goed doel City MTB Toertocht 2019

Lees meer.....

Foto's City MTB TT 2019


Lees meer.....

 

Gallerij

City MTB Toertocht 17 maart

Lees meer.....

Even voorstellen

Wij zijn een groep met fiets enthousiastelingen van diverse niveaus. Rond 1996 begonnen als een kleine vrienden club op de mountainbike en ondertussen uitgegroeid tot een club met +/- 40 leden verdeeld over 2 disciplines van de wielersport.

Iedere zondag wordt er rond 09:00 uur vertrokken vanaf Talentencentrum Zuidwest Nederland, Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 3, 4707 RA Roosendaal. In het winterseizoen voornamelijk op de mountainbike voor eigen ritten of MTB-toertochten in de regio. Hoogtepunt van ons MTB-seizoen is onze eigen City MTB Toertocht: Een MTB toertocht in maart met veel deelnemers over ca. 25 of ca. 45 kilometer die je op de mooiste plekjes in en om Roosendaal brengt waar je normaal nooit komt.

In het voorjaar splitst de groep zich op in een weg- en bosploeg. Naast de wekelijkse trainingen en regionale toertochten, kiest de wegploeg elk jaar een aantal uitdagingen. Zo gaan een aantal Kaaimannen ook dit jaar weer klassiekers als Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik rijden. In de zomer gaan er ook weer Kaaimannen de beroemde Stelvio-pas in Zuid-Tirol beklimmen en nemen we net ook weer deel aan de Volksronde in Roosendaal. In september nemen we met een team Kaaimannen deel aan ColSensation, een evenement van Stichting Team Doelbewust, en gaat we een aantal keren naar de top van de Mont Ventoux klimmen om de strijd tegen kanker te steunen.

Zowel voor mountainbikers als wegfietsers bieden de Kaaimannen dus genoeg activiteiten om van fietsen te genieten. Vooral genieten van de wielersport is de drijfveer voor onze club. Ben je ook fietsfanaat en lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij onze vereniging, neem dan beslist ook even een kijkje.

Bedankt voor je bezoek aan onze site!

Bij voldoende animo (groep van 8-10 deelnemers) organiseren de Kaaimannen mountainbike-clinics gericht op beginnende fietsers.


Ben je ouder dan 18, denk je erover om te gaan mountainbiken of heb je net een mountainbike gekocht en kun je wat hulp gebruiken om een aantal basisvaardigheden onder de knie te krijgen dan zijn deze clinics beslist een aanrader!

De clinic zal in overleg plaatsvinden. We verzamelen op de WielerExperience Roosendaal, aan de Buijenstraat aldaar. Na een korte kennismaking en eerste uitleg over veiligheid als je in een groep gaat fietsen, start de clinic op de MTB-baan op de WielerExperience. De clinic duurt zo’n 1,5 uur.

In de clinic besteden we aandacht aan de basisvaardigheden (sturen, schakelen, remmen en het nemen van obstakels), maar er zal ook aandacht worden besteed aan veiligheid.


Wat heb je nodig om deel te kunnen nemen aan de clinic?

- Een veilige fiets, die geschikt is om in het bos te rijden
- Helm
- Bidon met drinken
- Reservemateriaal zoals binnenband, bandenlichters, pomp


Deelname kost €10,- (bij minimaal 8 deelnemers) en is geheel voor eigen risico. Bij een kleinere groep moet een prijsopgave gevraagd worden.
Aanmelden voor onze MTB-clinic kan door onderstaande gegevens in te vullen en aan ons te versturen.

Je ontvangt een afschrift van je gegevens op het door jou opgegeven mailadres.

Shirtsponsoren:

Vrienden van De Kaaimannen: