default_mobilelogo
"Na inspanning, ontspanning!"

Laatste Kaaimannen nieuws

Fietsweek Andorra (2018)


Lees meer.....

Shirtsponsor Importautos.nl


Lees meer.....

 

Goed doel City MTB  Toertocht


Lees meer.....

Even voorstellen

Wij zijn een groep met fiets enthousiastelingen van diverse niveaus. Rond 1996 begonnen als een kleine vrienden club op de mountainbike en ondertussen uitgegroeid tot een club met +/- 40 leden verdeeld over 2 disciplines van de wielersport.

Iedere zondag wordt er rond 09:00 uur vertrokken vanaf Talentencentrum Zuidwest Nederland, Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 3, 4707 RA Roosendaal. In het winterseizoen voornamelijk op de mountainbike voor eigen ritten of MTB-toertochten in de regio. Hoogtepunt van ons MTB-seizoen is onze eigen City MTB Toertocht: Een MTB toertocht in maart met veel deelnemers over ca. 25 of ca. 45 kilometer die je op de mooiste plekjes in en om Roosendaal brengt waar je normaal nooit komt.

In het voorjaar splitst de groep zich op in een weg- en bosploeg. Naast de wekelijkse trainingen en regionale toertochten, kiest de wegploeg elk jaar een aantal uitdagingen. Zo gaan een aantal Kaaimannen ook dit jaar weer klassiekers als Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik rijden. In de zomer gaan er ook weer Kaaimannen de beroemde Stelvio-pas in Zuid-Tirol beklimmen en nemen we net ook weer deel aan de Volksronde in Roosendaal. In september nemen we met een team Kaaimannen deel aan ColSensation, een evenement van Stichting Team Doelbewust, en gaat we een aantal keren naar de top van de Mont Ventoux klimmen om de strijd tegen kanker te steunen.

Zowel voor mountainbikers als wegfietsers bieden de Kaaimannen dus genoeg activiteiten om van fietsen te genieten. Vooral genieten van de wielersport is de drijfveer voor onze club. Ben je ook fietsfanaat en lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij onze vereniging, neem dan beslist ook even een kijkje.

Bedankt voor je bezoek aan onze site!

Een jaarlijks terugkerende activiteit van De Kaaimannen is hun mountainbike toertocht: De Kaaimannen City MTB-toertocht! De eerstvolgende editie staat op 17 maart 2019 gepland.

Het parcours van deze unieke tocht loopt langs plaatsen in de bebouwde kom en omgeving van Roosendaal, waar je niet zomaar met je mountainbike of crosser komt. Alleen waar nodig kruist of volgt de route doorgaande wegen. Een prachtige tocht, meestal aan het einde van het winterseizoen, maar zeker geen tocht voor 'watjes', want het is aanpakken geblazen!

Deelnemers kunnen kiezen uit twee volledig uitgepijlde routes van 36 en 50 kilometer. Op twee punten in de route kan gekozen worden voor de korte of de lange editie. Voor elk wat wils dus!

Ongeveer halverwege de route is een rustpunt ingericht waar sportdrank, fruit en een versnapering aangeboden zal worden. Bij de finish is er gelegenheid om je fiets schoon te laten spuiten en hem in een bewaakte fietsenstalling te stallen. Uiteraard kan er na afloop onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat worden.

De kosten zijn € 5,=. Van de totaalopbrengst schenken De Kaaimannen jaarlijks een deel aan een goed doel.


De Kaaimannen

Shirtsponsoren:

Vrienden van De Kaaimannen: