default_mobilelogo
Een jaarlijks terugkerende activiteit van De Kaaimannen is hun City Mountainbike toertocht en op 18 maart 2018 is het weer zover: De Kaaimannen City MTB-toertocht!

Het parcours van deze unieke tocht loopt langs plaatsen in de bebouwde kom en omgeving van Roosendaal, waar je niet zomaar met je mountainbike of crosser komt. Alleen waar nodig kruist of volgt de route doorgaande wegen. Een prachtige tocht, meestal aan het einde van het winterseizoen, maar zeker geen tocht voor 'watjes', want het is aanpakken geblazen!

 
Vanaf dit jaar is de start/finish van de City Mountainbike toertocht verplaatst naar een nieuwe locatie: De hagelnieuwe WielerExperience Roosendaal aan de Buijenstraat in Roosendaal (Red Band Sportpark). Vanaf de WielerExperience start een volledig uitgepijlde route, deels nieuw maar de vertrouwde stukken waar het bikkelen is hebben we natuurlijk bewaard. Op twee punten in de route kan gekozen worden voor de korte route van 36 kilometer of de lange editie van 50 kilometer. Voor elk wat wils dus!

De WielerExperience beschikt over een eigen parkeerterrein met voldoende parkeergelegenheid. Vanaf het parkeerterrein heeft u direct toegang tot de WielerExperience. Volg de pijlen richting het gebouw van Klimcentrum Yellow Stone, waar van 08:00 - 10:00 uur ingeschreven kan worden. Direct naast de klimhal ligt de start van de City MTB Toertocht. Ongeveer halverwege de route is een rustpunt ingericht waar sportdrank, fruit en een versnapering aangeboden zal worden. Bij de finish op de WielerExperience is er gelegenheid om je fiets schoon te laten spuiten en hem in een bewaakte fietsenstalling te stallen. Uiteraard kan er na afloop onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat worden.

De kosten zijn € 5,=. Van de totaalopbrengst schenken De Kaaimannen jaarlijks een deel aan een goed doel. Het doel voor 2018 is al bekend, maar blijft nog even een verrassing. We maken het kort na de toertocht bekend.

Met het verplaatsen van de start/finishlocatie en daardoor deels andere routes voeren De Kaaimannen een aantal vernieuwingen door, die de toertocht naar onze mening nog aantrekkelijker maken. We hopen dat ook dit jaar weer heel veel MTB-enthousiastelingen, jong en oud,  deel gaan nemen!De Kaaimannen

Met dank aan onze sponsoren en vrienden:

Shirtsponsoren:Vrienden van De Kaaimannen: